HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Permohonan CGPA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Permohonan CGPA   Fri Jul 18, 2008 5:54 pm

Makluman,

Kepada Semua Bekas Pelajar CIAST bagi sesi kemasukan 2/2004 dan sebelumnya,

Anda boleh memohon untuk mendapatkan slip dan transkrip mengikut format CGPA dari pihak CIAST dengan mengisi *Borang Permohonan Slip dan Transkrip CGPA, Sistem Penilaian Berterusan (SPB) serta menghantar borang tersebut bersama-sama portfolio yang lengkap kepada :

Pengarah

Pusat Latihan Pengajar dan Kemahiran Lanjutan (CIAST)

Jalan Petani 19/1, Seksyan 19,

40900 Shah Alam, Selangor

(U.P : Unit Peperiksaan dan Persijilan, PPK)

Tatacara Permohonan

Graduan CIAST yang telah menamatkan pengajian dengan jayanya dan telah dianugerahkan Diploma Pengajar Vokasional (DPV).
Mempunyai portfolio lengkap SAHAJA
Isi borang *Borang Permohonan Slip dan Transkrip CGPA, Sistem Penilaian Berterusan (SPB) dan hantar ke UPP, CIAST beserta portfolio yang lengkap
Jika borang di Lampiran Markah tidak mencukupi, sila buat cetakan tambahan.

ps/:Bagi bekas2 pelajar ciast yg mahu memohon CGPA anda..boleh berbuat demikian dgn mengisi borang permohonan tersebut..borang boleh didapati di link borang CGPA


Last edited by zedi on Wed Sep 24, 2008 4:52 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
bdkwangi
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 323
Age : 30
Location : Malaysia
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Wed Jul 23, 2008 2:31 pm

kau dah buat ka D...
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Wed Jul 23, 2008 3:18 pm

aku mmg teringin nak apply...tp aku dapt berita yg antara procedure utk mendapatkan cgpa ni..adalah markah "common subject"..
setahu aku....aku tak penah ade file utk "common subject" ni...tu yg musykil scratch
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
Bob_kuziey
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 55
Age : 36
Location : Ker Phong, Key Ell
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Wed Jul 23, 2008 3:44 pm

Bagus usaha CIAST pada masa sekarang tidak seperti dahulu! Dulu tak ada mereka yang nak TERFIKIR untuk buat ni.

Namun usaha itu TAK DA MAKNA bagi senior dah 3-4 tahun habis belajar ni. Bukan kata portfolio Subjek umum, portfolio Kemahiran pun dah tak tau pegi mana. Nak cari? Agak-agak bleh jumpa ke? Silap-silap TAK AMBIK pun dari CIAST ni. Abis tu macam mana? Lupakan ja.....tak da makna pun! HAHAHA What a Face
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Wed Jul 23, 2008 3:51 pm

aku punyer file pun tak amek lg kat CIAST tu..saje je..nak jadikan pekasam...
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Thu Jul 24, 2008 8:14 am

zedi wrote:
aku punyer file pun tak amek lg kat CIAST tu..saje je..nak jadikan pekasam...

sama la..hahaha..
maleh giler aku mau amik..

aku bkn tak mau buat cgpa nih..
tapi mcm2 procedure..
so..oley kerana aku suda melanjutkn pelajaran..
maka aku trus lupakan hal2 nih.. Surprised
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Fri Jul 25, 2008 1:24 am

tah aku nk wat gak tapi tu lah huerm pale
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
tUn TeJa
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 114
Age : 31
Location : penang
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Fri Jul 25, 2008 12:46 pm

kalo tak salah jangka masa port polio kiter still tersimpan kan stor tu 3 thn jek pastu kene buang...
tu yang aku tau la
tapi kebenarannya aku tak pasti sangat...

kalo pasal common subject nye bukti tu, ari tu aku ader call bhgn peperiksaan cakap ngan puan CTZ ( pengajar aku dulu ). katanya mayb kiternye markah still dlm simpanan dorg.so cuber la tanya dulu..kot2 mmg ada..
bleh la try..maner tau ader rezeki bleh smbg blaja..
pada yg dah blaja tu, good luck... Razz
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Fri Jul 25, 2008 3:45 pm

tUn TeJa wrote:
kalo tak salah jangka masa port polio kiter still tersimpan kan stor tu 3 thn jek pastu kene buang...
tu yang aku tau la
tapi kebenarannya aku tak pasti sangat...

kalo pasal common subject nye bukti tu, ari tu aku ader call bhgn peperiksaan cakap ngan puan CTZ ( pengajar aku dulu ). katanya mayb kiternye markah still dlm simpanan dorg.so cuber la tanya dulu..kot2 mmg ada..
bleh la try..maner tau ader rezeki bleh smbg blaja..
pada yg dah blaja tu, good luck... Razz

still??..masih simpan??
maksudnye tak tentu la yerr..apa daaaa

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Fri Jul 25, 2008 5:00 pm

aku ade informer kat Ciast..ahhaha..diorg kate port folio aku masih tersimpan di bilek kebal IE...ntah le..tak tau bile nak amek..
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
mizunatariq
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 420
Location : cheras & daimond bay, silver
Registration date : 2008-07-25

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Mon Aug 04, 2008 1:48 pm

aku rs kite g sn ramai2 amik p'folio. aku taw... mesti punca utama malas nak amik sbb kene g sorg2... tp pyh gak nak set.
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 1:43 pm

Ada sapa-sapa kat forum ni yang dah berjaya mengsi borang permohonan CGPA tak?
kalu ade bg le tutorial sket..tang mane nak diisi..yg mane tak perlu..
tips2 yang berguna ke?
cth: kalu kertas test hilang mcm mane?, kalu markah takde mcm mane?
kongsi2 le..
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 3:10 pm

betul-betul..aku pun teringin sebenarnye..tapi masa dan kurang pengetahuan utk go on.. Smile

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
mizunatariq
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 420
Location : cheras & daimond bay, silver
Registration date : 2008-07-25

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 3:54 pm

yup. btl2. mase y jd mslh utama.
patutnyer pihak ciast kne bk pej hr ahad. hahaha
Back to top Go down
View user profile
e_z
s a r j a n
s a r j a n


Number of posts : 524
Age : 31
Location : Dah Fulltime di Kuantan
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 4:01 pm

btul tu...
aku yg duk jauh ni lagi la susah nk gi sn...
nak naik kete minyak mhal sgt..
nak naik moto nk bawak portfolio camne..
Back to top Go down
View user profile
mizunatariq
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 420
Location : cheras & daimond bay, silver
Registration date : 2008-07-25

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 4:08 pm

betol 2.. mane boleh cani. pihak ciast kne bertanggungjawap. refomasi3x!.
Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
gIrgIrL
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 177
Age : 31
Location : Putrajaya
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 4:09 pm

aku tau sapa yg dah isi borang tuh....

DAYAH NGAN UYA!!!!
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 4:14 pm

haa..apa lagi dayah n uya..kasi bgtau mereka utk menunjuk ajar kita disini

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 23, 2008 5:28 pm

kemungkinan saya akan mencuba utk mengisi borang yang disediakan dalam masa terdekat ini...
kalu sy ade info2 dan tips2 terbaru..sy akan update kat cni..
doakan kejayaan saya...hahahahaah
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
e_z
s a r j a n
s a r j a n


Number of posts : 524
Age : 31
Location : Dah Fulltime di Kuantan
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Fri Sep 26, 2008 1:00 pm

Bagus2...
aku dh 2 3 bulan bercadang nk isi borang tu...
dh 2 3 kali print...
tapi smpai skrng borang tu still 0..
Back to top Go down
View user profile
mizunatariq
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 420
Location : cheras & daimond bay, silver
Registration date : 2008-07-25

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Sep 30, 2008 10:32 pm

cis aku g aku ISD 29sept... tp tutup. bengang nee bounce

_________________
JanganLah Kamu MeningGalkan Solat
Back to top Go down
View user profile
shahril
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 222
Age : 32
Location : mersing
Registration date : 2008-09-15

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Dec 02, 2008 2:29 pm

ada ke sape2 yang dah berjaya dapat CGPA?
Back to top Go down
View user profile
e_z
s a r j a n
s a r j a n


Number of posts : 524
Age : 31
Location : Dah Fulltime di Kuantan
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Dec 02, 2008 2:52 pm

en admin dh buat ke blm...
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Dec 02, 2008 2:53 pm

e_z wrote:
en admin dh buat ke blm...
masa masih lg tidak mengizinkan...
port folio aku dah amek..tp tak sempat nak selak satu persatu..utk diisi pada form yg ade tu...rase mcm malas plak..hahahhaha
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
e_z
s a r j a n
s a r j a n


Number of posts : 524
Age : 31
Location : Dah Fulltime di Kuantan
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Tue Dec 02, 2008 2:56 pm

kejadian yang sama menimpa diriku...hahahaha... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Permohonan CGPA   Today at 4:36 pm

Back to top Go down
 
Permohonan CGPA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ex-CIAST :: Umum :: Ciast info-
Jump to: