HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 StepbyStep |cara upload photo

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: StepbyStep |cara upload photo   Tue Jul 22, 2008 1:03 pm

kat cni aku ade buat tutorial sket cara2 utk upload gambo..kalu tak paham gak..ko PM/YM aku k..

1. mula2..korang upload photo yg dikehendaki kemana2 web yg boleh dijadikan pelantar utk gambo korg..sbg contoh http://photobucket.com/ pastikan gambo tu max size:640x480

2. bile dah upload..clik kat direct link gambo tu dan copy direct link tu [ctrl+c]..mc kat photo bawah ni..


3.lepastu..go to topic yg berkaitan..g kat post reply carik ikon image n clik


4.lepas klik akan keluar satu ruang dan masukkan direct link yg korang dah copy td dlm ruang tu..[ctrl+v]



5. dah bleh send atau preview..
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
 
StepbyStep |cara upload photo
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 4-Year-Old Flower Girl Pulls Cute Stunt in Mom's Wedding Photo
» Unable to upload file - Why
» The Really Truly Hillary Gallery The Ultimate Online Archive of Unflattering Hillary Clinton Photo
» What Are The Good Reasons to Invest in Odel ?
» 10 Celebrity Yearbook Photos that Will Make You Smile

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ex-CIAST :: Aktiviti & Events :: Photo perkahwinan/pertunangan-
Jump to: