HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Khas buat mereka yang nak kawin...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 2:19 am

Khas buat mereka yang nak kawin...
Yang dah kawin tu... pikir2 kalu nak kawin LAGI...

Ada kebenarannya. ......... ....!!!

Ok.. sekarang nie ramai yg nak dekat kahwin ataupun ramai yg ader plan nak kahwin. Sumer orang tahu lah persiapan untuk kahwin bukannyer mudah banyak persiapan yg perlu di aderkan... . ia memerlukan satu perancangan yg cukup teliti bagi dua dua blah pihak

Kekadang tu pasangan tak jadi kahwin pasal plan nak kahwin. Maknernyer diorang plan nak buat majlis abih tak boleh agree with each other so they bergaduh and taklah jadi kahwin.


So ader orang yg tak jadi kahwin pasal nak kahwin. Kalau kahwin mestilah nak buat majlis Walimah... untuk mereka yg tak tahu, majlis walimah ialah majlis sambutan hari perkahwinan dimaner sanak saudara sahabat handai jiran tetangga dijemput hadir makan bersamer.

Pasangan sekarang lebih stress memikirkan majlis ini daripader memikirkan maser depan dan hala tujuan hidup bersamer selepas nikah.

Ok berikut aderlah sedikit sebanyak panduan dan kos untuk persiapan majlis ini. Supaya menjadi pedoman untuk mereka yg ingin berkahwin dan yg ingin berkahwin lagi.

1. Kadi :

At least 6 mths b4 the proposed nikah date korang misti kener gi register kat jabatan, and biler korang gi register korang mistilah dah tahu asas kahwin yg akan diberikan, tarikh dan tempat nikah. Lepas register orang bolehlah book kadhi. Sorang je book... . jgn dua dua gi book plak.

kos kadi : RM80++

2. Kursus rumahtangger:

Kener pergi... . kalau tak pergi korang takleh amek sijil nikah. Tapi when u go and collect the sijil nikah at Jabatan they never ask for the sijil kursus... . whatever it is kan baik kalau korang pergi attend the kursus. walaupun kiter dah terer dlm bab rumahtangger tapi ader baiknyer kalau kiter refresh balik aper yg telah kiter ketahui.

kos kursus : around RM80 for the whole session (tengok tempat)

3. Book Mak Andam:

Mak Andam is one of the most important people dalam perkahwinan. Nak owang pompan... .. pilih mak andam boleh makan tahun lamernyer. Of courselah, lelaki nak amek mak andam buat aper sey. At least six months misti nak book... later than that u might have a problem finding one... .. kalau ader pun mak andam dari Kreta Ayer Chinese Dance Troupe.

Kos : RM1200 (tengok baju aper... kalau ader baju batman atau otromen (mungkin mahal sikit)

4. Photographer:

Selalunyer mak andam akan rekomenkan photographer sekali. Kalau tak korang kenerlah carik sendiri. Sekarang owang melayu dah pandai... . dah pandai amek studio, dah pandai amek outdoor.

Kos : RM800

5. Kompang / Hadrah

Unless korang nak pakai loktang takyah panggil kompang. Kalau nak panggil at least 3 mths notice.

Kos :RM300

6. Dekorasi blok dan pelamin

Sekarang sudah canggih... kolong blok diorang transform jadi macam istana Taj Mahal... . kalau tak pun jadi macam lori cina mampos... . letak kacang samer kuaci sudah original beb... . tinggal nak campak kerander je kat tengah-tengah. Macam macam design macam macam pattern.

Kos :RM1000

7. Tukang Masak and Khemah Kosi Meja

Tukang masak mesti ader beb... kalau takder camner owang nak makan? Lainlah kalau korang buat majlis kat Mac Donald's.

Kos : RM7000 (tengok kepaler yg datang)

8. Kerete

Unless korang nak gi bertandang jalan kaki takyahlah sewa kereter (*naik basikal bleh gaks..) Kalau nak sewa, kenerlah sewa yg special punyer... Merc ke?... Jag ke?. kira yg besau punyer kereter lah. Janganlah plak badan korang besau abih sewa Kancil... ... sampai besok pun takleh masok!

Kos : RM300

9. DJ/Karaoke

Kalau majlis senyap dan sunyi je taklah meriah kan ? Lazimnyer owang akan engage DJ/ Karaoke services. Ader jugak yg amek band industan, brass band.
At least 6 mths mesti nak kener book.

Kos :RM850 (dengan dinner sekali)

10. Berkat

Kira door gift lah. Yg biaser telur rebus owang kasi... tapi sekarang dah maju... diorang lagi kreatif... ader yg kasi tuala, sabun buku, cokelat, agar-agar, mangkok, gelas, surah Yasin, etc etc.

Kos : RM3000++

11. Miscellaneous

Perkara perkara kecik owang selalu overlook... perkara perkara kecik ginilah yg selalu membuat kocek kiter tebakar. Bender bender seperti Bunga Pahar, Sireh Dara, Kek, Sabun, Rokok Rewang, Sewa kolong blok, Tuala rewang, pisau rewang, barang barang hantaran, cadar, kelambu, langsir, carpet, bill,lauk pauk pre and post majlis, plastik buat bungkusan, kad jemputan... ...

Kos : RM2500 ++

TOTAL ESTIMATED COST YG KORANG KENER KLUARKAN IALAH : RM17,110

Belom termasok hantaran lagi beb... . korang pandai pandailah plus sendiri. Dari itu saper saper yg dah nak berkahwin... ... . SELAMAT PENGANTIN BARU!

Untuk mereka yang bakal-bakal. .. . yang dah lepas tu, mungkin nak tahu jugak sebab musababnyer. .. .. Zaman sekarang ni kan ; hantaran makin naik harga. Maklumlah; kata dorang ikut market price. Kalau harga mas naik; naik lagi harga bakal2 bini.

Tak ikut market price nanti orang kata kedekut lah; sengkek lah; tak mampu jangan ada hati nak kahwin lah; hai... macam-macam story lagi. Biasanya yang letak harga ialah mak sebelah pompan. Bapak selalu ikutkan aje; ni semua kerja orang pompan, dorang kata. Kadang2 ada jugak pompan sendiri yang letak harga; lepas tu pakat dengan mak. Mengikut survey; sekarang paling minimum RM6000. Hantaran RM5000; RM4000 masih ada jugak; tapi dah boleh kira pakai jari tangan je. Yang ada hantaran kira okay lah; tapi ada serba satunya lagi. Cuma serba-serbi dan serba boleh je belum ada lagi.

Kat sini aku ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal.
Hah... korang bacalah:-

Sebab
1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalau hantaran melampau sangat (ni dorang bebual antara family lelaki je):-
1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?" Kadang tu mak bapak ok jer si anak lak lebih-lebih
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke; satu hal jugak. Ni asik pandai mekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karisma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesek macam kena lenyek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carik kan yang lebih power dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-
1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin-kahwin. "

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya; jawapannya :-
1. "Okay setuju. Kita up lagi RM10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kita punya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Diners ke; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita tengah parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia baju tidur.Murah nah?"

Haa... tu lah beberapa kerenah orang melayu kita ni. Jadi untuk pasangan2 yang nak kawin tu; bincang betul2 antara korang dengan family dalam hal ni.

Mak pompan tu pun kalau nak letak harga; berpatutanlah dengan kemampuan pihak lelaki. Kalau tak berdengek lelaki tu nak adakan hantaran mahal2.

Hati dah suka punya pasal; semua boleh aje. Cukup time badan cengkung-mengkung tak larat nak naik pelamin pasal kerja tiga empat macam untuk kumpul duit. Ada pulak tu..yg terpaksa amik personal loan.. bank rakyat... bank Islam... atau guna kredit card.. lepas kawin.. kepala lagi sewel, dok pikir nak bayar hutang, loan rumah, loan kereta, loan komputer, 'loan bini',.. tak tercapai lah maksud perkahwinan yg sepatutnya semakin memudahkan kehidupan.. dah terbalik.. jadi semakin susah. Entahlah... . dunia... dunia... "

p/s: saya pun tak tau nk ckp aper..tapi pada saya menda2 cmni pun ader betul ader salahnya..sajer post gurau2 hehe jgn marah yer org2 yg dh plan nak kawen?pesanan saya, mendirikan masjid tu pahle nyer bessaaarrr!Cewwaaah h!!!




RHAR
"Lelaki acuan Al-Quran ialah seorang lelaki yang solatnya adalah maruah dirinya ...Wallahualam"
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 8:12 am

gile kelaka cam chii.. lol!
Back to top Go down
View user profile
gIrgIrL
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 177
Age : 31
Location : Putrajaya
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 9:04 am

Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 9:39 am

mmg berlaku kes2 mcm ni...

kesian kat pasanagn yang nak kawin tu..
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 9:59 am

Sekarang ni..Botak dan jd perunding perkahwinan...lepasni boleh le nak tanyer budget kawen kat botak...aka Pakar perunding perkahwinan Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
gIrgIrL
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 177
Age : 31
Location : Putrajaya
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 10:06 am

Carlos Abento wrote:
mmg berlaku kes2 mcm ni...

kesian kat pasanagn yang nak kawin tu..

iyer btul.... biler pkr psl nk kawen.. p'siapan kawen all dat.. trus tekanan....

bukan nyer lgi p'mudahkan.. lagi beban. xptut....xptut......

something goes wrong somewhere bak kate mak tiri zoela.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ida'sh
k o p e r a l
k o p e r a l


Number of posts : 464
Age : 30
Location : kuantan ,pahang
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 11:46 am

Nk kawin skrg pn susah...hu3...tp kalo x kawin,Nabi x ngaku umat... he3..
tp yg penting....TRY!!!! lol!
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 12:12 pm

try la ekhhh..
kene la beb..

kite kene pikir jugak..camne pun..
jgn lepas bg dkt sebelah pihak jek..

bab duit...masing2 kautim laaa..
half2..takdela bagi laki je kene bayar lebey.. afro
Back to top Go down
View user profile
ida'sh
k o p e r a l
k o p e r a l


Number of posts : 464
Age : 30
Location : kuantan ,pahang
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Jul 24, 2008 12:13 pm

yo la...part money 2,bincang la ngn pasangan.... relex la...sbr membawa berkat...he3
Back to top Go down
View user profile
pan
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 41
Age : 31
Location : Melaka
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 12:06 am

kt jagan runsing perkara ni.......
jodoh dan rezeki telah ditetapkan oleh yang maha esa.......
tp kt patut runsingkan iman........
kerana iman x dtg dengan sendiri.....
kt perlu mencari iman........
insyaallah...........
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 12:54 am

rangkap pertama
kt jagan runsing perkara ni.......
jodoh dan rezeki telah ditetapkan oleh yang maha esa.......
rangkap kedua
tp kt patut runsingkan iman........
kerana iman x dtg dengan sendiri.....
kt perlu mencari iman........
insyaallah...........



aku setuju dgn rangkap pertama...... Very Happy
rangkap kedua tu pun sgt setuju...
tapi lari topik laa pan... (ni kedai kopi la, tp boleh aje hehehehe)
terima kasih atas tazkirah tu...
semoga kita ingat2 selalu... insyallah...
jap jap!!! "tuan punya blog dh sediakan raung tazkirah di harap dan sgt berharap da da da" sekian
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 1:06 am

iman adalah mutiara
di dalam hati manusia
yang meyakini allah
maha esa maha kuasa
tanpamu iman bagaimanalah
manjadi hamba allah
yang bertaqwa
(nyanyian raihan)

carilah iman sebelum anda
mendirikan rumah tangga
kerana disitulah letaknya segala kekuatan kita
sbg seorang suami ataupun isteri
insyaallah...

p/s: LU PIKIR LA SENDIRI sunny
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 1:16 am

aku nk bermain2 tapi kena kilat plak kang saje je berasap kat dpn pc ni hahahahhahaha

dah laa leman jangan paksa aku buka pekung nanti saje je huhuhuuuu....
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 8:12 am

woi..woi...
nak bertazkirah..sila ke topic tazkirah yerrr..
tak kira la..nasyid ke..apa2 ke..

back to topic pleaseeeee

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
mizunatariq
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 420
Location : cheras & daimond bay, silver
Registration date : 2008-07-25

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 12:31 pm

hekeleh aku igt botak nak promosi barang ke hape..
Sonang sket sey nak urus majlis.
jalan le gegado... apo salahnyo kawan2 nak tazkirah.
lek r... sap kok sap kok
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Fri Jul 25, 2008 3:42 pm

sap kok..sap kok..cisinnn.. afro

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Sat Jul 26, 2008 8:04 pm

aku dh berhenti rokok laaa, so nk isap ape ek hahahhaa....
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Sat Jul 26, 2008 10:18 pm

Pendapat aku ttg kahwin...

mmg tak dinafikan..belanje utk kahwin ni mmg besar..tp ni le namenye "pelaburan masa hadapan"..belanje kawin ni mmg besar...dan yg ini lah uniknye perkahwinan...hanya org2 yg cekal dan berazam nak kawin shj sanggup utk menyimpan duit utk buat majlis...tp kat sini le part yg menguji kesabaran, keazaman, kecekalan...dan dgn adenye cabaran mcm ni akan membuatkan kita lebih menghargai perkahwinan yg dibina...sbb kita akan terfikir akan penat lelah kita utk mencari budget tuk kahwin...so mmg kebanyakannya nampak mcm mustahil..tp jgn risau..rezeki tu ade je kalu niat kita baik...
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Mon Jul 28, 2008 1:34 am

zedi wrote:
Pendapat aku ttg kahwin...

mmg tak dinafikan..belanje utk kahwin ni mmg besar..tp ni le namenye "pelaburan masa hadapan"..belanje kawin ni mmg besar...dan yg ini lah uniknye perkahwinan...hanya org2 yg cekal dan berazam nak kawin shj sanggup utk menyimpan duit utk buat majlis...tp kat sini le part yg menguji kesabaran, keazaman, kecekalan...dan dgn adenye cabaran mcm ni akan membuatkan kita lebih menghargai perkahwinan yg dibina...sbb kita akan terfikir akan penat lelah kita utk mencari budget tuk kahwin...so mmg kebanyakannya nampak mcm mustahil..tp jgn risau..rezeki tu ade je kalu niat kita baik...

aku sokong...

errr...mizunatariq...

mintak kok sebatang.. Razz
Back to top Go down
View user profile
bdkwangi
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 323
Age : 31
Location : Malaysia
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Tue Jul 29, 2008 5:36 pm

power arrr korgnyee komen insap aku....ish3....tp mcm ne lak D if duit kwin just wat loan tp bayar mcm moto...tp xde lak syg moto sangat....hahahaha.....y penting skrg ni jgn jumpa along tp jumpa mizuna ok nak wat loan
janji fmly korg x porak pranda....
nnti kwn2 y dh kwin just utk Lelaki leh jumpa aku mintak Doa pengasih baca kat bini bagi ksh n syg sangat2 kat kita smpai leh mintak kwin lagi laaa katakan.... bounce (aku ckp je tp aku cb sbaik sorg je) cheers
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Mon Aug 04, 2008 4:09 pm

bdkwangi wrote:
power arrr korgnyee komen insap aku....ish3....tp mcm ne lak D if duit kwin just wat loan tp bayar mcm moto...tp xde lak syg moto sangat....hahahaha.....y penting skrg ni jgn jumpa along tp jumpa mizuna ok nak wat loan
janji fmly korg x porak pranda....
nnti kwn2 y dh kwin just utk Lelaki leh jumpa aku mintak Doa pengasih baca kat bini bagi ksh n syg sangat2 kat kita smpai leh mintak kwin lagi laaa katakan.... bounce (aku ckp je tp aku cb sbaik sorg je) cheers

walaupun kawin buat loan...tak beerti kawin tu tak bermakna...bile buat loan mase kawin..kene bayar gak bulan2...takkan le kite dah byr bulan2..tetibe je nak cerai..same le mcm ko buat loan beli kete..lepastu..ko bwk laju2 masuk dlm tasik....loan ttp bayar..nak tggu insuran lambat gile..tp bezanye..kalu kete kemalangan/masuk tasik..masih ade insuran..tp kalu dah cerai..mcm mane??papehal pun kalu nak kawin/cerai..kene fikir sedalam2nya..semasaknya...jgn dah "ludah jilat balik"...LU PIKIRLE SENDRI...
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
ida'sh
k o p e r a l
k o p e r a l


Number of posts : 464
Age : 30
Location : kuantan ,pahang
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Tue Aug 05, 2008 1:34 pm

btl2...kawin utk selamanye....bkn utk 3 o 4 bulan.... so,pk la btl2...
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Aug 07, 2008 8:29 am

aiyokkk....3 atau 4 bulan??
igt ape...kawin kontrak ke..cisinnn Mad

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Aug 07, 2008 9:55 am

amende asyik cisinnn....je...
Back to top Go down
View user profile
ida'sh
k o p e r a l
k o p e r a l


Number of posts : 464
Age : 30
Location : kuantan ,pahang
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Thu Aug 07, 2008 11:35 am

yg 3 o 4 bulan 2, aku just bg example....apo la ekau nie...hu3 tongue
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Khas buat mereka yang nak kawin...   Today at 5:36 pm

Back to top Go down
 
Khas buat mereka yang nak kawin...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ex-CIAST :: Umum :: KEDAI KOPI-
Jump to: