HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Percutian...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next

Lokasi Aktiviti 2009
Pulau(cth: P.Pinang, P.tioman)
73%
 73% [ 8 ]
Pantai(cth: Morib, Bagan Lalang)
0%
 0% [ 0 ]
Sungai(cth:Lata Kijang, Sg Tekala)
9%
 9% [ 1 ]
Luar Negara(Cth:Bali, Bangkok, Perth)
18%
 18% [ 2 ]
Total Votes : 11
 

AuthorMessage
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 1:33 pm

Ok kat cni aku letak Poll Question utk lokasi percutian 2009..Apabila organizer telah dilantik..Lokasi yg paling ramai dipilih...akan di bincangkan..Selamat Memilih!!!

Kalau dah pilih..sila komen mengapa...dan Specifikkan tempat yg di cadangkan..

Pilih lah dgn Bijak!!!Jgn Pilih dgn Kepala Lutut ok!! Sape yg dah vote tulun komen sket..k lol!


Last edited by zedi on Mon Jul 21, 2008 4:23 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 4:21 pm

aku pilih pulau laaa..
baru best lepak2..
chill out..release tension skittt..

kita g pulau perhentian ke..redang ke...
baru besttt...

perhentian beb..
baru Rm500 bajettt afro
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 8:59 pm

aku baru balik pulau memanggil.... tempat ni paling x best dlm dunia hahhaha...
aku pun dah fobia nk pi laut dh skang ni... huermm... nanti aku share picture aku k....
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
prana_kencana
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 96
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 9:09 pm

AKU X MAU LA PEGI BERCUTI.. pale
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 9:49 pm

PRANA KENCANA..
PESAL??..CMON LA BRO..HAVE FUN WITH FRIENDS Cool
Back to top Go down
View user profile
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 10:30 pm

tul...tul...come on la prana kenchana..kita sekadar nak bergembira je...

bukan nak membazir..

ini mungkin satu pengalaman... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Bob_kuziey
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 55
Age : 36
Location : Ker Phong, Key Ell
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 11:25 pm

Pilihan aku ialah luar negara. Tak kira la negara asean ka, eropah ka, timur tengah ka. Yang penting kalau ada perancangan di susun baik, Insya-Allah aku sertai.
Back to top Go down
View user profile
prana_kencana
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 96
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 11:51 pm

wow kuzie.. mane ko nak pegi..

kami ni skadar cerite lebat je..

jadi ke tak bukan jadi isu..

nk kire nak menghangatkan lagi TOPIC yang dah nak muntah kitaorang borakkan!!!
Back to top Go down
View user profile
prana_kencana
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 96
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Mon Jul 21, 2008 11:53 pm

tricubix wrote:
aku pilih pulau laaa..
baru best lepak2..
chill out..release tension skittt..

kita g pulau perhentian ke..redang ke...
baru besttt...

perhentian beb..
baru Rm500 bajettt afro

5 rat?? setengah bulan gaji aku tu.. maaf aku dalam proses nak membuat suntikan baru kepada nadi penggerak SATRIA aku daripada 4G92 P kepada 4G94 DOCH!
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Tue Jul 22, 2008 7:45 am

hahaha..
kasi gempak bebbb..
alaaa...5 rat tu setengah gaji basic ko..
gaji campo2 OT mau 3/4 paaa lol!
Back to top Go down
View user profile
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Tue Jul 22, 2008 10:46 am

prana_kencana wrote:
wow kuzie.. mane ko nak pegi..

kami ni skadar cerite lebat je..

jadi ke tak bukan jadi isu..

nk kire nak menghangatkan lagi TOPIC yang dah nak muntah kitaorang borakkan!!!

ko ni prana...tak berpositif thinking le...aku buat topic ni pun utk bincangkan pasal aktiviti..tak kire le kat mane pun..atleast bg sedikit cadangan..JGN HANYA PANDAI KOMEN SHJ...Tp cadangan takde...
Walaupun utk buat sesuatu event ni besar modalnye/leceh tp sume tu tak mustahil..Mgkin ade rezeki lebih ke..mane tau..atleast jgn fikir negatif je...& Jgn fikir utk dapatkan yg murah dan senang...Kalu sesuatu itu kita dpt dgn kurangnya berusaha...bende tu akan kurang kita hargai...
So..Lu Org..Pikir le Sendri!!!
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
Bob_kuziey
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 55
Age : 36
Location : Ker Phong, Key Ell
Registration date : 2008-07-21

PostSubject: Re: Percutian...   Tue Jul 22, 2008 4:28 pm

zedi wrote:
prana_kencana wrote:
wow kuzie.. mane ko nak pegi..

kami ni skadar cerite lebat je..

jadi ke tak bukan jadi isu..

nk kire nak menghangatkan lagi TOPIC yang dah nak muntah kitaorang borakkan!!!

ko ni prana...tak berpositif thinking le...aku buat topic ni pun utk bincangkan pasal aktiviti..tak kire le kat mane pun..atleast bg sedikit cadangan..JGN HANYA PANDAI KOMEN SHJ...Tp cadangan takde...
Walaupun utk buat sesuatu event ni besar modalnye/leceh tp sume tu tak mustahil..Mgkin ade rezeki lebih ke..mane tau..atleast jgn fikir negatif je...& Jgn fikir utk dapatkan yg murah dan senang...Kalu sesuatu itu kita dpt dgn kurangnya berusaha...bende tu akan kurang kita hargai...
So..Lu Org..Pikir le Sendri!!!

Yup saya setuju dengan zedi. Dah nama pun forum, elok la kita bincang tukar-tukar idea. Biar percambahan idea berlaku. Jangan asyik nak kondem pendapat orang pastu lepas tangan tanpa memberi idea berkesan.

Sebab aku pilih luar negara, selain dari selatan Thailand (Danok) aku belum pernah pergi lagi. Itu impian dan pendapat PERIBADI aku. Kalau ada tak suka atau pertikaikan terpulang la. Kalau ikutkan keadaan sekarang memang macam mustahil nak buat aktiviti yang 'besar' sebab kegawatan ekonomi dengan kenaikkan harga minyak terutamanya. Namun menurut pakar ekonomi dan penganalisis, semua ini hanyalah sementara, tidak kekal. Insya-Allah jika di izinkan keadaan ini akan berubah pada tahun depan.

Dengan wujudnya alumni CIAST dah nampak ada kearah perkembangan positif. Walaupun belum rasmi eloklah kita menilai dan menelek kawan-kawan bekas MPP yang berkaliber untuk menjadi calon yang baik bagi menerajui Alumni CIAST. Seharusnya jika kita selaku XCIAST memilih kalangan pemimpin yang ikhlas buat kerja dan yang PALING PENTING yang ada tokoh kepimpinan. Mereka patut tidak takut mencuba anjakkan paradigma dan menjaga kebajikan XCIAST dan bukan menjadi pak turut dicucuk hidung.

Paling penting masing-masing kena bagi peranan masing-masing la. Bukan takat nak sembang kemaih dalam forum. Pong pang pong pang dok hentam idea orang pastu salahkan orang sebab tak ada aktiviti. Banyak perkara boleh di buat terutama membabitkan aktiviti yang 'besar'. Penyusunan perancangan amat penting bagi menjayakannya.

Mungkin nanti kita boleh mendapat sponsor yang baik untuk menaja aktiviti 'besar'? Insya-Allah.
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Tue Jul 22, 2008 10:45 pm

padan muka epy hahahhahaha RASOKAN
kene basuh seyh...
ape2 pun lumrah hidup ade pro- ade contra-
bru lah sihat............
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
Carlos Abento
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 608
Age : 31
Location : bDr. Br. B@nGi
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 2:22 am

botak wrote:
padan muka epy hahahhahaha RASOKAN
kene basuh seyh...
ape2 pun lumrah hidup ade pro- ade contra-
bru lah sihat............

aku sokong... sunny
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 3:14 am








ni serba sedikit picture saya semasa percutian di pulau pemanggil kat mersing, johor. mcm menyeronokan laa tapi sy pi masa ribut laaa. pastu naik boat plak paling laju dan safety, memang mengundang maut huhu.. perjalanan utk ke pulau tu memakan masa selama 5jam kerna ribut,hujan dan laut bergelora tahap dewa... alhamdulilah selamat sampai ke destinasi, sepatutnya perjalanan hanya memakan masa selama 3jam, if boat ni laaa kalau speed boat tu dalam sejam setengah sahaja.. (x sangka boat dia mcm tu) yg sedih nye hari terakhir sy nk balik baru laa langit biru huhuhu... dh tak ribut...... dgn percutian ini sy dpt pengalaman bru, redah laut bergelora mabuk laut tahap cipan 'muntah sampai kuar air mata' hahaha (bukan menanggis ek) dan bercuti tanpa 'karen' sebab kat tempat ni x dpt supply T.N.B. so dia pakai dyno genarator... malangnya malam sebelum kami sampai dyno dia burn... huhu... walaupun byk dugaan yg sy lalui, sy tetap bersyukur dgn ape yg terjadi.. kita hanya mampu merancang tuhan yg menentukan...

kalau bg free pun sy x akan pi pulau ni dah hahhaha.....
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
zedi
A d m i n
A d m i n


Number of posts : 786
Age : 31
Location : bulan..
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 10:07 am

botak wrote:


Photo ni yg paling menarik...seperti menarik udara yg segar...fuh..seronok..
Back to top Go down
View user profile http://www.chorenology.co.cc
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 6:23 pm

tq tq tq...
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
prana_kencana
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 96
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 10:11 pm

cantik lah botakk..

***SUPPORT OUR LOCAL PLACE!! NICE TO SEE AND NICE TO MEMORIZE!!!**
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Wed Jul 23, 2008 10:54 pm

tq epy....
AWK jgn laaa memanaskan TOPIC ni lg....
Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Thu Jul 24, 2008 8:00 am

woi..woi..kasi taruh dlm photo aktiviti laaa..cisshh..
tapi clear water.. lol!
kita p perhentian la beb..
moh2..amacam??..awal bulan lapan nih
Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Thu Jul 24, 2008 8:51 pm

duit dah koyak laa bang...
nk pi gak tapi next year laaa.... atau pun end of this year...
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
pan
n e w b i e
n e w b i e


Number of posts : 41
Age : 31
Location : Melaka
Registration date : 2008-07-22

PostSubject: Re: Percutian...   Thu Jul 24, 2008 11:45 pm

prana_kencana!!!!ko nak kene belasah ker?????
lue bikin panas la.........
amek satria ko kejar aku tgk....
Back to top Go down
View user profile
tricubix
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 790
Age : 31
Location : Over The Neptune!!
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Percutian...   Fri Jul 25, 2008 7:56 am

tenang..bawak berten'd'annggg...
takpe..rilek2..

diskus pasal aktiviti yerrr...
jgn lari dari topic..tq..tq..tq afro

_________________
+Someday..I will be like them..!!+
Back to top Go down
View user profile
bdkwangi
M a r s h a l
M a r s h a l


Number of posts : 323
Age : 30
Location : Malaysia
Registration date : 2008-07-17

PostSubject: Re: Percutian...   Sat Jul 26, 2008 1:01 pm

wehhh....botak kt penah g tmpt y sama laaa...mmg xbest sbb telekat kat situ jaaa xleh nak gerak kemana pun.... kau g snokling 3 2tmpt x?? so tmpt ke2 2 mcm menarik kan....hahahha fobia gak aku penat gilaaaa.... aduh....

Back to top Go down
View user profile
botak
p r e b e t
p r e b e t


Number of posts : 245
Age : 30
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Re: Percutian...   Sat Jul 26, 2008 8:01 pm

buduh hahahahha.... tp slmt ko naik speedboatkan....... aku naik tongkang jeee wei.... tu yg sensara jee rasa.... ade gak tempat yg lawa tapi aku x minat gak so x jd lawa laaa hahaha..
Back to top Go down
View user profile http://www.flickr.com/photos/nazmimuhamad
Sponsored content




PostSubject: Re: Percutian...   Today at 9:56 am

Back to top Go down
 
Percutian...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ex-CIAST :: Aktiviti & Events :: Cadangan Aktiviti-
Jump to: